24.6.2010
Jussi Pajunen Helsingin Itä-Lännen suojelijaksi

 

Helsingin kaupunginjohtaja, ylipormestari Jussi Pajunen on lupautunut pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuman suojelijaksi. Itä-Länsi-ottelut pelataan Finnair Stadiumilla 2.-4.7.2010.

Pajunen pitää tärkeänä, että kesäinen pääkaupunki on houkutteleva ja tarjoaa tapahtumia laidasta laitaan. Vaikka mielessä ovat ajoittain jopa olympialaiset, myös kansalliset suurtapahtumat elävöittävät monipuolista kaupunkikulttuuria.

– Helsinkiin on voitettu ylivoimaisesti eniten pesäpallon Suomen mestaruuksia ja täällä on järjestetty useimmin Itä-Länsi. Toivotan pesäpalloväen lämpimästi tervetulleeksi takaisin ”Stadiin”. Helsingin kaupunki on aina ilolla mukana tukemassa sekä kansallisia että kansainvälisiä urheilun suurtapahtumia, Pajunen toteaa.

 

Lisätietoja

Matti Mansikka

Pääsihteeri

Itä-Länsi 2010

p. 040 075 6053

matti.mansikka@mm-coach.fi

 

Ystävällisin terveisin,

 

Antti Kallio

Suomen Pesäpalloliitto ry

Viestintäpäällikkö

antti.kallio@pesis.fi

p. 043 210 0396

 

http://www.pesis.fi

http://twitter.com/pesapallo

http://www.facebook.com/pages/Suomen-Pesapalloliitto-ry/265357409536

 

 

23.6.2010
KUKA HAASTAA KENET? ANTAVATKO PESÄPALLON HUIPUT KYYTIÄ STADIN IFK:LLE JA HJK:LLE!

 

Pesäpallon tähtipelaajat haastavat Helsingin kovimmat jääkiekko ja -jalkapallojoukkueen. Lauantaina nähdään kuka on kuka kun HJK:n, IFK:n ja pesäpallon kärkinimet kohtaavat toisensa lajirajat ylittävässä haastekilpailussa. Seurojen tähdet tykittävät tutkaan niin pesäpalloa, jalkapalloa kuin jääkiekkoa. Kuka korjaa potin?

 

 

22.6.2010
Vappu Pimiä: Pesismies on kuin kallio!

 

Voicen juontaja ja valtakunnan kaunotar Vappu Pimiä on ollut nuoruudessaan innokas puistopesäpalloilija. Se tarkoittaa, että Vappu pelasi koko kulmakunnan kanssa lähes päivittäin pesistä helsinkiläiskaupunginosan Pirkkolan halki kulkevassa Puropuistossa. Vappu tunnettiin erityisen etevänä ja kiivasluontoisena lukkarina.

 

 

- En mä oikeen osannut heittää, mutta syötin niin korkeita, että sillä mä pärjäsin. Lyöjien mukaan osasin jopa laittaa kierteitä korkeisiin syöttöihin, Vappu nauraa.

 

 

 

Vappu oli myös Maunulan koulussa lähes ainoa tyttö, joka edusti ala-astetta koulujen välisissä otteluissa. Pesäpallo palaa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Vapun kotikaupunkiin Helsinkiin, kun Itä-länsi tapahtuma pelataan Töölön Finnair Stadionilla. Pesisharrastus jäi pihapelien myötä, mutta edelleen Vappu on kiinnittänyt huomiota Superpesiksen atleetteihin.

 

- Kyllä pesäpalloilija on mielestäni perusasioita rakastava todellinen urheilija. Pesismies on oikeastaan kuin kallio!

 

Kiirettä on Vapulla pitänyt, mutta lomalla riittää aikaa toivottavasti myös urheiluun.

 

- Juhannusfestareiden jälkeen alkaa kauan odotettu loma. Tulee kyllä tarpeeseen, Vappu päättää.

 

 

21.6.2010
Toni Kohosella kolmanneksi eniten Itä-Länsiä

 

Superpesislegenda Toni Kohonen nousee Helsingin Itä-Lännessä arvokkaaseen joukkoon. 14. miesten Itä-Länsi vie Kohosen tilaston kolmospaikalle yhdessä Olli Hanskin ja Kari Kuusiniemen kanssa. Kärkikaksikko Eino Kaakkolahti-Mauri Pyhälahti on enää kahden ottelun päässä. Kohonen on kaksinkertainen vuoden pesäpalloilija ja kuusinkertainen vuoden lukkari. 

 

Eniten miesten Itä-Länsi-otteluita

 

1. Eino Kaakkolahti, Kiri, HoNsU, 16

Mauri Pyhälahti, IK, HoNsU, SMJ, 16

3. Olli Hanski, TU, LMV, 14

Toni Kohonen* , SoJy, KiPa, KPL, 14

Kari Kuusiniemi, HoNsU, Kiri, Tahko, 14

 

*) 14. Itä-Länsi Helsingissä 4.7.2010.

 

 

20.6.2010
Pesäpallon Itä-Länsi-joukkueet Helsinkiin 2.-4.7.2010 on valittu.

 

Suomen parhaat pesäpalloilijat on valittu

 

Pesäpallon Itä-Länsi-joukkueet 2010 on nimetty. Arvo-otteluissa nähdään 26 valovoimaisinta mies- ja naispesäpalloilijaa Helsingin Finnair Stadiumilla 2.-4.7.

 

Valitsijoiden tehtävä on ollut kasata mahdollisimman hyvin yhteen toimiva joukkue, jossa jokaiselle pelaajalle on suunniteltu tarkka rooli ja tehtävä.

 

Ensikertalaisia on mukana naisten ottelussa viisi ja miesten puolella kuusi. Toni Kohoselle Itä-Länsi on puolestaan jo 14:s, Tiia Pöntiselle 11:s.

 

Alkukauden menestyjät esillä miesten ottelussa

Miesten Idän joukkue rakentuu mestarisuosikeiden Kouvolan Pallonlyöjien ja Sotkamon Jymyn ympärille, mutta kaikki alueen superpesisseurat ovat edustettuna arvo-ottelussa. Kokoonpano on sopiva kombinaatio pelivuosia ja uusia kasvoja. Etukentän tutkaparin Toni Kohonen-Sami Partanen (Kouvola) lisäksi kokeneimpaan kaartiin kuuluu 10. Itä-Läntensä pelaava Jani Komulainen (Sotkamo). Ensikertalaisina näytönpaikan saavat Hannu Ikonen (Joensuu), Mikko Rantalahti (Jyväskylä) ja Kosti Rautiainen (Sotkamo).

 

Lännen kokoonpanossa isossa roolissa ovat Vimpelin Vedon tähtipelaajat vuoden pesäpalloilijan Sami Haapakosken johdolla. Kokeneempaan kaartiin lukeutuvat 400 superpesisottelun rajaa lähestyvät Marko Rasinkangas (Raahe) ja Antti Vihtkari (Oulu) sekä ensikertalainen Jukka Latvala (Koskenkorva). Itä-Lännessä debytoivat myös nuori superjokeri Juha Niemi (Nurmo), 21 sekä Raahessa isoon rooliin ykköskärkenä noussut Timo Kallio.

 

Molempiin joukkueisiin on valittu vain yksi seurajoukkueensa ykköslukkari. Idän puolella lautasen ääressä häärii Toni Kohonen, Lännellä paluun arvo-otteluun ensimmäistä kertaa vuoden 2006 jälkeen tekevä Riku Rantanen.

 

Lappeenranta-Jyväskylä-akseli haastaa vahvan länsirannikon

Naisten Idän joukkue rakentuu voimakkaasti Jyväskylän Kirittärien ja Lappeenrannan Pesä Ysien vahvan pelaajamateriaalin harteille. Ainoa pelaaja näiden joukkueiden ulkopuolelta on Viinijärven Urheilijoiden Kati Nykänen.

 

Ensikertalaisina näytönpaikan saavat Heli Komssi (Lappeenranta) ja Essi Voutila (Jyväskylä). Vuoden naispesäpalloilija Johanna Vikman pelaa 10. Itä-Läntensä.

 

Tappioitta alkukaudella esiintyneen Porin Pesäkarhujen menestys näkyy Lännen valinnoissa kuuden pelaajan myötä. Kokeneiden vastuunkantajien lisäksi hyvässä tikissä ollut lyöjäjokeri Heidi Kuusisto sekä erinomaisen alkukauden pelannut Veera Svansjö saavat mahdollisuuden. Arvo-ottelussa debytoivat myös Turku-Pesiksen Minna Litmanen ja Petojusseissa isoon rooliin noussut nuori Emmi-Kaisa Raitio.

 

Lännen kokeneempaa kalustoa edustavat 10. Itä-Läntensä pelaava Sirpa Pollari (Lapua) ja 11. arvo-otteluunsa valmistautuva Tiia Pöntinen (Lapua). Naisten kaikkien aikojen tilastokärki on 16 Itä-Lännen Tuula Rantanen.

 

A-poikien joukkueissa kestomenestyjiä ja uusia tulokkaita

A-poikien valitsijat Jari-Pekka Aarrekivi (Länsi) ja Marko Hovi (Itä) pitivät kiinni monivuotisista luottopelaajistaan, mutta uskalsivat valita myös uusia kasvoja joukkueisiinsa.

 

Idän puolella kovan ytimen muodostavat Ville Hämäläinen (Kitee), Jani Karppanen (Jyväskylä), Mikko Kemppainen (Sotkamo), Lauri Kivinen (Sotkamo), Simo Rahunen (Kitee) ja Sasu Toikka (Hamina). Mielenkiintoisia tulevaisuuden nimiä ovat suoraan B-junioreista nousseet Joni Aalto (Imatra) ja Atte Vatanen (Jyväskylä).

 

Lännen joukkueessa pelinjohtaja Jukka Marttalan luottopelaajiin lukeutuvat Tuomas Jussila (Oulu), Jukka-Pekka Vainionpää (Vaasa), Lauri Vierimaa (Hyvinkää) ja Ville Viita (Koskenkorva). Ensimmäisen A-poikien arvo-ottelunsa pelaava Henri Litmanen (Kempele) on hyvää vauhtia nousemassa lajin korkeimmalle huipulle.

 

Salla Pollari B-tyttöjen Itä-Lännen tähtipelaaja

Vuokatin Veto on yksi tyttöjen Superpesiksen mestarisuosikeista, mikä näkyy arvo-otteluvalinnoissa. Iina ja Jenna Hakkarainen sekä Riikka Karppinen olivat mukana jo viime vuonna Kuopiossa. Muuten Idän joukkueessa on mielenkiintoisia uusia kasvoja, joista ainakin Kirsi Kempin (Lappeenranta), Salla Kilpeläisen (Siilinjärvi), Maiju-Riikka Koposen (Jyväskylä) sekä Jonna Rädyn (Kouvola) edesottamuksia kannattaa seurata.

 

Lännen joukkueen ehdoton tähti on kahdella edellisellä kaudella naisten arvo-ottelussa pelannut Salla Pollari (Petojussit). Saman seuran Kirsi Ala-Lipasti on mukana kolmatta kertaa B-tyttöjen kamppailussa. Vahvan Lännen joukkueen tukipilareita ovat naisten Superpesiksessä vastuullisiin rooleihin nousseet Emmi Liikala (Lapua), Kaisa-Maija Loutti (Rauma), Emma Nieminen (Turku) ja Susanne Ojaniemi (Pori).

 

Tukku uusia nimiä B-poikien ottelussa

B-poikien Itä-Länsi-ottelu tuo pesäpalloyleisön tietoisuuteen tukun uusia lupauksia. Idän joukkueessa ainoastaan Juhani Myyryläinen (Kitee) on ollut aiemmin mukana arvo-ottelutapahtumassa pelaajana. Ensikertalaisista katseet kääntyvät erityisesti kovaan Siilinjärven kolmikkoon, Kouvolassa läpimurtoa tekevään Jani Ahoseen sekä Kiteellä miesten Superpesiksen yhdeksikköön murtautuneeseen Topi Hurskaiseen.

 

Lännen puolella jo viime vuonna mukana olleet Mikko Kanala (Vimpeli), Teemu Nikkanen (Hyvinkää), Tapani Piri (Haapajärvi) ja Tuomas Tuohisaari (Koskenkorva) ovat jatkaneet vahvoja peliesityksiään. Mielenkiintoisia uusia nimiä joukkueessa ovat Oulun Lippo Junioreiden kasvatit Antti Korhonen ja Tapio Salo. Etelä-Pohjanmaalta on jälleen vahva edustus Lännen ryhmässä hyvän alkukauden pelanneen Juha Katajiston (Koskenkorva) johdolla.

 18.6.2010
Itä-Länsi 2010: Kuuma kaksintaistelu - Ojanperä haastaa Kuosmasen

 

Helsingin Itä-Länsi-otteluissa nähdään jännittävät kaksinkamppailut viuhkan varressa. Miesten puolella viime vuoden mestarin Sotkamon Jymyn pelinjohtajat Mikko Kuosmanen ja Sami Mähönen ottavat mittaa kauden ennakkosuosikin Vimpelin Vedon kaksikosta Risto Ojanperä-Jussi Haapakoski.

 

Vaikka Itä-Länsi-otteluista ei pisteitä jaeta, henkisellä tasolla pedataan lähtöasetelmia loppukauden ratkaiseviin peleihin.

 

Jännittävä kaksintaistelu nähdään myös naisten puolella, kun alkukauden tappioitta pelanneen Porin Pesäkarhujen Sami-Petteri Kivimäki kohtaa Jyväskylän Kirittäret viidenteen perättäiseen mestaruuteen luotsanneen Jussi Viljasen.

 

Joukkueiden kokoonpanot julkistetaan tulevana maanantaina.

 

Lisätietoja:

 

www.italansi.fi

 

Mikko Kuosmanen, p. 040 511 2964

Risto Ojanperä, p. 046 878 2199

Jussi Viljanen, p. 040 359 2324

Sami-Petteri Kivimäki, p. 046 878 240317.6.2010
Akkreditoituminen pesäpallon Itä-Länsi-tapahtumaan Helsingissä 2.-4.7. on alkanut.

 

Pyydämme kaikkia toimittajia ja kuvaajia akkreditoitumaan osoitteessa http://www.italansi.fi/lehdisto.html. Näin varmistamme lehdistön mahdollisimman jouhevan sisäänpääsyn Finnair Stadiumille.

 

Lähetämme akkreditoituneille lisätietoja Itä-Länsi-viikolla 26.

 

Tervetuloa Stadin iloiseen pesistunnelmaan,

Itä-Länsi-yhtymä

 

 

Ystävällisin terveisin,

 

Antti Kallio

Suomen Pesäpalloliitto ry

Viestintäpäällikkö

antti.kallio@pesis.fi

p. 043 210 0396

http://www.pesis.fi 

 

 

17.6.2010
Pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuma palaa Helsinkiin 23 vuoden tauon jälkeen.

 

Suomen suosituimmat tähdistöottelut pelataan Finnair Stadiumilla 2.-4.7. A-pojat aloittavat perjantaina, B-tytöt ja naiset jatkavat lauantaina. Sokerina pohjalla nähdään B-poikien ja miesten ottelut sunnuntaina 4.7.

 

Kaikkien joukkueiden valitsijat alkavat olla valmiina nimeämään viikonlopun gladiaattorit, kentän kuninkaat ja kuningattaret. Pääosien esittäjien nimet julkaistaan lehdistötilaisuudessa

 

HELSINGIN SLU-TALOLLA (RADIOKATU 20) MAANANTAINA 21.6. KLO 12

 

Paikalla on edustajia Itä-Länsi-joukkueista. Tilaisuudessa on lounastarjoilu joko ennen haastatteluita tai niiden jälkeen.

 

Tarjoilun määrän arvioimiseksi pyydämme ennakkoilmoittautumisia osoitteeseen superpesis@superpesis.fi perjantaihin 18.6. mennessä.

 

Lisätietoa Itä-Länsi-tapahtumasta: http://www.italansi.fi

 

Tervetuloa,

Itä-Länsi-yhtymä

 

Matti Mansikka

Itä-Länsi 2010, pääsihteeri

p. 040 075 6053

matti.mansikka@mm-coach.fi

 

Ystävällisin terveisin,

 

Antti Kallio

Suomen Pesäpalloliitto ry

Viestintäpäällikkö

antti.kallio@pesis.fi

p. 043 210 0396

http://www.pesis.fi

http://twitter.com/pesapallo

http://www.facebook.com/pages/Suomen-Pesapalloliitto-ry/265357409536

 

 

15.6.2010
Kenttä tyhjäksi läpilyönneillä pesäpallon Itä-Lännessä

 

Pesäpallon Itä-Länteen Helsingissä tehdään raju sääntömuutos. Yhdellä lyönnillä voi syntyä jopa neljä juoksua, kun pallo viuhuu puhtaasti läpi kentälle sijoitettavien porttien välistä.

 

Itä-Länsi –ottelusta odotetaankin juoksujen juhlaa, kun ulkopelaajat joutuvat vartioimaan rajoja tarkasti.

 

– Tiedossa on todellinen karnevaali. Kun läpilyönnit on torjuttava, myös keskikentälle jää enemmän tilaa. Odotan Itä-Länneltä monipuolista sisäpeliä ja paljon juoksuja, Superpesiksen toimitusjohtaja Juha Tikkanen toteaa.

 

Lyöjätilaston ykkösnimi, Lännen ja Vimpelin Jere Dahlström, uhoaa jo valmiiksi Idän suuntaan, vaikka arvo-ottelun valintoja ei vielä olekaan tehty.

 

– Toivottavasti eivät tule liian lähelle. Alkukausi on lämmitelty mailaa sopivaan iskuun, joten mikäpä sen hienompaa olisi kuin ratkaista Itä-Länsi –ottelu suuren yleisön valokeilassa Helsingissä. Sääntömuutos antaa mahdollisuuden todelliseen ilotulitukseen ja räiskintään, eikä ainakaan meillä Pohjanmaalla ole ollut tapana säästellä näissä paikoissa.

 

Puhtaalla läpilyönnillä kaikki kentällä olevat etenijät tuovat juoksun ja lyöjä saa tililleen kunniajuoksun.

 

 

14.6.2010
Kestosuosikit pitivät pintansa Itä-Länsi-yleisöäänestyksessä

 

15 000 äänestäjää Iltalehden netissä ovat puhuneet. Vimpelin Sami Haapakoski, Kouvolan Toni Kohonen, Lapuan Sirpa Pollari ja Jyväskylän Kaisa Salmela ovat varmistaneet roolinsa pääosien esittäjinä Helsingin Itä-Länsi-otteluissa 2.-4.7.

 

Kaikki neljä ovat pesäpalloilijoita Superpesiksen terävimmältä huipulta. Raahesta Vimpeliin siirtynyt Haapakoski on hallitseva vuoden pesäpalloilija, Kohonen ja Pollari vuoden lukkareita. Lapualla takaisin lautasen ääreen palannut Pollari on puolestaan pelannut yhtäjaksoisesti naisten Itä-Länsi-otteluissa kaudesta 2001 lähtien.

 

Naisten Itä-Länsi-ottelu pelataan Helsingin Finnair Stadiumilla lauantaina 3.7. ja miesten ottelu sunnuntaina 4.7.

 

Yleisön valinnat Itä-Länteen

 

Miehet, Itä: Toni Kohonen; Kouvolan Pallonlyöjät; 13 % annetuista äänistä

Miehet, Länsi: Sami Haapakoski; Vimpelin Veto; 10 % annetuista äänistä

Naiset, Itä: Kaisa Salmela; Kirittäret, Jyväskylä; 15 % annetuista äänistä

Naiset, Länsi: Sirpa Pollari; Lapuan Virkiä; 14 % annetuista äänistä

 

Hyväksyttyjä ääniä annettiin yhteensä 15 000.

 

 

14.5.2010
Hanna Tuomaala ja Veijo Turpela uudet Itä-Länsi –valitsijat

 

Helsingissä 2.-4.7. pelattavien pesäpallon Itä-Länsi –otteluiden valitsijat on julkistettu. Voittaneiden Idän joukkueiden Paula Rautiainen Jyväskylästä ja Pasi Varonen Kiteeltä jatkavat tehtävissään. Lännen palauttamiseen voittokantaan pyrkivät Hanna Tuomaala Porista sekä Veijo Turpela Espoosta.

 

Lapuan Virkiän ja Porin Pesäkarhujen riveissä Suomen mestaruuden voittanut Tuomaala esiintyi urallaan kahdesti Itä-Länsi –ottelussa (2003 ja 2004). Turpela on puolestaan pelannut 367 ottelua Superpesiksessä kasvattajaseuransa Alajärven Ankkureiden ja Kaisaniemen Tiikereiden riveissä. Uran komeimpiin saavutuksiin lukeutuvat yhdeksän Itä-Länsi –ottelua sekä kaksi Suomen mestaruutta Alajärvellä 1988-89.

 

Tälläkin kaudella valitsijoiden apuna on yleisö, joka äänestää yhden pelaajan kaikkiin miesten ja naisten joukkueisiin.

 

– Itä-Länsi –valinta on yksi suurimmista kunnianosoituksista, jonka pesäpalloilija voi urallaan saada. Olen erittäin iloinen, että saimme valitsijoiksi lajin ammattilaisia, joilla on näkemystä ja monipuolinen kokonaiskuva kentästä, kilpailupäällikkö Mika Helminen kiittelee.

 

Itä-Länsi –karnevaali palaa Helsinkiin 23 vuoden tauon jälkeen. Viimeksi 1987 näyttämönä oli Olympiastadion, nyt tähdistöottelu pelataan Finnair Stadiumilla.

 

– Lyöntivoimaa on hyvä varata joukkueeseen, sillä läpilyöntejä ajatellen luodaan poikkeussääntö kaukalomaiselle stadionille. Pesäpallopelin perusluonne pyritään siis säilyttämään eli rajapuhkaisuillakin pääsee kiertämään kenttää, Helminen kertoo.

 

Itä-Länsi –viikonlopun täydentävät nuorten ottelut. A-poikien valitsijoina toimivat Marko Hovi Kouvolasta (Itä) ja Jari-Pekka Aarrekivi Oulusta. B-poikien joukkueet nimeävät Jukka-Pekka Karttunen Jyväskylästä (Itä) ja Aarno Paski Nurmosta (Länsi). B-tyttöjen valitsijat ovat Niina Sippola Vuokatista (Itä) ja Marko Ruuskanen Lapualta (Länsi).

 

Itä-Länsi –valitsijat 2010

http://www.pesis.fi/ita-lansi/joukkueet/